Ruiterspoor Bernissse

(22.6 km)

  • Download GPX

Recreatiegebied Bernisse bestaat uit een eeuwenoud polderlandschap dat ligt tussen het Spui en het Voedingskanaal. Het gebied Bernisse is zeven kilometerlang en loopt van Heenvliet door de polders naar Zuidland. Het bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Samen met de bossen, drassige natuur en weilanden is het gebied 300 hectare groot. Het gebied is inmiddels uitgegroeid tot een van de rijkste recreatiegebieden voor flora en fauna. Bernisse is uitstekend geschikt om per paard te verkennen. 

Dit ga je zien

Startpunt: Noorddijk
3211 Geervliet
1

Zeven kilometer recreatiemogelijkheden op het land en het water.

Recreatiegebied De Bernisse
2

Twee naast elkaar gelegen zwemstrandjes in Zuidland.

Strand Bernisse Zuidland Oostzijde
3

Deze zwemlocatie is gelegen in een zijplas van de Bernisse.

Strand Bernisse Abbenbroek Oostzijde
4

Twee zandstranden met aangrenzend een ligweide gelegen aan de Bernisse.

Strand Bernisse Simonshaven
5

TOP Bernisse-Oost ligt aan de rivier de Bernisse, een drukke handelsroute in de middeleeuwen.

TOP Bernisse-Oost
Eindpunt: Groene Kruisweg 2
3211 LB Geervliet

Beschrijving

Startpunt: Noorddijk
3211 Geervliet

Deze ruiterroute gaat langs de rivier de Bernisse, een drukke handelsroute in de middeleeuwen, waarvan de historische kernen van Heenvliet en Geervliet nog getuigen.

De geschiedenis van de Bernisse bestrijkt vele eeuwen; het water stroomde al door deze kilometer brede rivier vóór de eerste bedijkingen op Voorne en Putten tot stand kwamen. De natuurlijke grens tussen de twee eilanden slibde echter dicht voor de regio écht tot bloei kon komen. Tegenwoordig is de Bernisse vooral bekend als recreatiegebied.

In het recreatiegebied Bernisse ligt een prachtig ruiterpad. Dit pad bestaat uit een paaltjesspoor aangeduid met een symbool van een hoefijzer. Het ruiterpad leidt langs Abbenbroek, Zuidland en Heenvliet. Er is ruime parkeergelegenheid in de buurt waar je ook met de paardentrailer terecht kunt. Buiten dit ruiterpad mag je niet paardrijden. 

Eindpunt: Groene Kruisweg 2
3211 LB Geervliet