Informatie over Covid-19 en de maatregelen vind je hier.

Boerderijroute

(32,7 km)

  • Download GPX

Al fietsend door de polders van Voorne-Putten kom je ze vanzelf tegen; de boerderijwinkels, stalletjes, de melktap en de mooiste bloemen en planten. Het aanbod streekproducten is groot en gevarieerd! Verzamel, al genietend van de omgeving, alle ingrediënten voor een heerlijk gezonde maaltijd.

Bekijk de route online of download de GPX op je telefoon (soms heb je een app nodig, een GPX viewer) zodat je altijd de juiste weg kunt vinden. 

De ondernemers hebben wisselende openingstijden of op bepaalde dagen een kraam langs de weg staan. Kijk voor de actuele openingtijden op de website van de ondernemer. 

Dit ga je zien

Startpunt: Groene kruisweg 8
3237 KC Brielle
1

Landwinkel Klok

Landwinkel Klok
Groene Kruisweg 10
3237 KC VIERPOLDERS
Landwinkel Klok
2

Molen 't Vliegend Hert

Molen 't Vliegend Hert
Molenstraat
3231 AJ BRIELLE
Molen 't Vliegend Hert
3

Pluktuin Oostvoorne

Pluktuin Oostvoorne
Bollaarsdijk 6 a
3233 LB OOSTVOORNE
Pluktuin Oostvoorne
4

Bloemenkwekerij W. van Marion

Bloemenkwekerij W. van Marion
Bollaarsdijk 4 a
3233 LB OOSTVOORNE
Bloemenkwekerij W. van Marion
5

Boerderij Assenberg

Boerderij Assenberg
Burg Letteweg 48
3233 AG OOSTVOORNE
Boerderij Assenberg
6

Groentewinkel Sjoukes

Groentewinkel Sjoukes
Molendijk 20
3233 LN OOSTVOORNE
Groentewinkel Sjoukes
7

De IJsboerin

IJssalon De IJsboerderij
Thijs Cornelisweg 2
3235 LG ROCKANJE
De IJsboerin
8

Leijnes Plukland

Langeweg 7
3222 LD HELLEVOETSLUIS
Leijnes Plukland
9

De Vogelhof

De Vogelhof
Tuindersweg 1
3237 MB VIERPOLDERS
De Vogelhof
10

J.W. Hoftijzer

J.W. Hoftijzer
Wouddijk 20
3238 LG ZWARTEWAAL
J.W. Hoftijzer
11

Melkveehouderij Eikelenboom - Kaaslokaal

Melkveehouderij Eikelenboom
Katerwaalsedijk 13
3216 LE ABBENBROEK
Melkveehouderij Eikelenboom - Kaaslokaal
12

Familie Noordermeer

Familie Noordermeer
Oude Waaldijk 9
3216 LK ABBENBROEK
Familie Noordermeer
13

Charolais Cow4U

oude waaldijk 11
3216 LK ABBENBROEK
Charolais Cow4U
14

Wijngaard Domein de Vier Ambachten

Wijngaard Domein de Vier Ambachten
Biertsedijk
3212 LB SIMONSHAVEN
Wijngaard Domein de Vier Ambachten
Eindpunt: Groene kruisweg 8
3237 KC Brielle

Beschrijving

Startpunt: Groene kruisweg 8
3237 KC Brielle

Fiets over het eiland en shop lokale producten!  Deze route start bij Landwinkel Klok, wanneer je met de fiets op de auto komt, kun je parkeren op de carpoolplaats aan de overkant van de Groene Kruisweg. 

Landwinkel Klok - Vierpolders

De familie Klok teelt op een duurzame wijze appels, peren, pruimen en kersen. In de landwinkel vind je ook andere lokale en regionale producten en bij het naast gelegen pannenkoekenrestaurant kun je een pannenkoek met meel van de Brielse molen eten. 

Fiets vanaf de Landwinkel rechts af richting de vestingstad Brielle. In de oude binnenstad sla je voor de haven rechtsaf richting de molen. 

Molen 't vliegend Hert - Brielle 

In de molenwinkel kun je allerlei soorten meel en bloem kopen, dat door de molen 't Vlliegend Hert gemalen is. Bij de producten zit vaak een leuk recept zodat je thuis de lekkerste cake's, koekjes of broden kunt bakken. 

Fiets door de binnenstad van Brielle om vervolgens door de polder richting Oostvoorne te fietsen. Aan het einde van de Bollaarsdijk vind je Pluktuin Oostvoorne en Bloemkwekerij van Marion.

Pluktuin - Oostvoorne

Heb je altijd al je eigen plukboeket willen samenstellen? Om vervolgens daarna iets lekkers te nuttigen of een tour door een maisdoolhof te doen? Bij pluktuin Oostvoorne kan het, in een mooie omgeving ligt een veld vol bloemen. Deze staan klaar om geplukt te worden! Naast het plukken van een boeket kun je er ook iets drinken. Op de pluktuin wonen ook bijenvolken en de honing die deze bijen maken is ook te koop.

Ga vanuit de pluktuin gelijk even langs bij de buren van bloemkwekerij v. Marion. 

Bloemkwekerij v. Marion - Oostvoorne 

Bloemenkwekerij W. Van Marion kweekt prachtige paradijsvogelbloemen (Strelitzia's) en vanaf ongeveer de maand mei hebben zij ook violieren en leeuwenbekken in verschillende kleuren. Zij verkopen vanuit een kraam, waarin kan en klare bossen staan, deze wordt aangevuld zolang de voorraad strekt. 

Vanuit de polder rijd je nu richting het dorp Oostvoorne. In het centrum, vlakbij het Dorpsplein, op de Burgemeester Letteweg staat een oude boerderij, Boerderij Assenberg. 

Boerderij Assenberg - Oostvoorne

Westvoornes Weidevlees is de merknaam van het bijzonder lekkere vlees van de eigen koeien van Boerderij Assenberg in Oostvoorne. Eerlijk en heerlijk rundvlees, zonder toevoegingen, zoals vlees hoort te smaken. Het vlees wordt verkocht in kleinverpakking, vers of diepvries.

Je vervolgt je tocht door het dorp richting het zuiden. 

Groentewinkel Sjoukes - Oostvoorne

Koop in de winkel verse groenten en fruit van de boerderij. Voor de lekkere trek staat er ook vaak een kraam langs de weg, bv. met (oog)meloenen.

Na de groentewinkel rijd je een stuk door de polder richting Rockanje. 

De ijsboerin - Rockanje 

De IJsboerin is een gezellige stop tijdens een fiets- of wandeltocht. Op het sfeervolle terras onder de kastanjeboom met uitzicht over de landerijen, kun je genieten van meer dan 16 verrukkelijke smaken ijs, knapperige versgebakken wafels met diverse toppings, échte slagroom en een lekkere kop koffie of thee. Aan de kleintjes is ook gedacht, want het terras vind je een leuk speeltoestel om lekker op te klauteren.

Vanuit Rockanje fiet je naar de polder van Hellevoetsluis. 

Leijnes Plukland - Hellevoetsluis

Leijnes Plukland is een prachtige plek midden in de polder van Hellevoetsluis waar je kunt dwalen in het klaprozenland, bloemenplukken in de pluktuin, de kinderen kunnen spelen en jij geniet van een koffie met een taartje.

Vervolg de weg en steek op een gegeven moment de Rijksstraatweg over om een klein stukje het fietspad te volgen richting de Vogelhof in Vierpolders

De Vogelhof - Vierpolders 

In de tuin van de Vogelhof zijn verschillende zitjes en een serre bij wat minder weer. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen en verkleedkleren. 
Op het erf vind je een klein winkeltje met streekproducten (veelal onbespoten), zelfgemaakte jams en scharreleieren.

Fiets door het gezellige rustieke dorp Vierpolders om op vrijdagen een glaasje melk te drijken bij J.w. Hoftijzer. 

J.W. Hoftijzer

Elke vrijdagmiddag kun je heerlijke melk rechtstreeks van de boerderij proeven.

Vervolg je weg richting de polder van Abbenbroek. 

Melkveehouderij Eikelenboom - Kaaslokaal - Abbenbroek

Melkveehouderij Eikelenboom vindt het belangrijk dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe dat tot stand komt. Daar geven zij dan weer graag uitleg over. Ze vertellen hoe zij te werk gaan en ook waarom op die manier. De producten worden door de boerin zelf bereid en vervolgens aangeboden in de winkel. Alle producten worden gemaakt op het eigen erf en van de melk van eigen koeien.

Charolais Cow4U

Cor-Rens en Marcella van Schie verkopen rundvlees van hun eigen charolaiskoeien. Deze koeien lopen in de zomer in Biert in het natuurgebied. De koeien kalven bijna altijd op een natuurlijke manier, waardoor het antibiotica gebruik tot op een minimum beperkt wordt. Tevens verkopen zij in de zomer en herfst lamsvlees van hun eigen lammen.

Familie Noordermeer

Koop groente en fruit rechtstreeks bij de boer. In de winkel worden de producten, meest van eigen teelt, verkocht.

Rijdt verder en steek de rivierarm Bernisse over. Na het kleine buurtgenootschap Biert fiets je de wijnranken tegemoet. 

Wijngaard Domein de Vier Ambachten - Simonshaven 

Bij de wijngaard kun je wijn en cider uit eigen wijngaard en diverse jams kopen. Daarnaast verkopen ze ook druivenplanten en vijgenbomen in vele soorten.

Fiets vanuit de wijngaard door de historische dorpen Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal, langs het Brielse Meer om weer bij het beginpunt uit te komen. 

Tip: Haal onderweg een heerlijke versnapering bij de Pluktuin, De Ijsboerin, Leijnes Plukland, De Vogelhof of bij Wijngaard de Vier Ambachten of rust er heerlijk even uit.  

Eindpunt: Groene kruisweg 8
3237 KC Brielle