Zomertips van Nederland heeft alles

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben voor het boek 'Nederland heeft Alles' een bezoek gebracht aan Voorne-Putten. Hét gebied waar je kunt ontdekken, relaxen, genieten van de bijzondere geschiedenis en heerlijk kunt ronddwalen in de prachtige natuur. En dat alles slechts op een half uurtje vanaf Rotterdam.

Leuk voor een dagtrip maar nog leuker om je een paar dagen helemaal onder te dompelen (Letterlijk, want doordat Voorne-Putten een eiland is, hebben we genoeg water!).

Ontdek de natuur

Bas en Nicolette stapte op de fiets om met boswachter Mirjam van Zuid-Hollands Landschap het Voornes Duin te gaan ontdekken. Op zoek naar de exmoorpony's, gallowayrunderen, reeën en andere flora en fauna. Dat het die dag regende, mocht de pret niet drukken ;-)

Op Voorne-Putten hebben we soortenrijkste duingebied van West-Europa en het gebied is 809 hectare groot. Door de afwisselingen van droog en nat, hoog en laag, zonnig en schaduwrijk voelen heel veel verschillende planten en dieren zich thuis. 

Lees meer
Ontdek de natuurgebieden

Geschiedenis opsnuiven

Voorne-Putten heeft twee vestingsteden. Brielle en Hellevoetsluis. Omdat de twee steden zo dicht bij elkaar liggen, hebben Bas en Nicolette aan beide een bezoek gebracht. Stadsgids Piet de Winter heeft het stel een aantal highlights van Brielle laten zien en Stadsgids Michiel de Ruyter heeft ze met veel enthousiasme weetjes over Hellevoetsluis kunnen vertellen. Weet je bijvoorbeeld hoe ver een kanon kan schieten? Michiel verteld: "3 km ver en elke 4 minuten kon ermee geschoten worden". 

Nederland heeft alles....maar het begon in Brielle. De vestingstad heeft een rijke historie en ademt herinneringen aan het verleden uit. Op 1 april 1572 werd de stad namelijk ingenomen door de Watergeuzen. “Libertatis Primiteae”, eersteling der vrijheid; hier werd Nederland geboren. 

Lees meer
Ontdek dorpen en steden

Ga mee het water op

Voorne-Putten is een eiland, je vindt hier overal wel water. Bas en Nicolette zijn in Hellevoetsluis aan boord gestapt bij het grote zeilschip deLinquenda II om zo het Haringvliet te ontdekken. Het Haringvliet heeft een natuur van wereldklasse!

In het boek 'Nederland heeft Alles' tippen ze ook over de Bernisse, het Brielse Meer, het Oostvoornse Meer en de Noordzee. Genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld te suppen, duiken, zwemmen, surfen of te relaxen in een sloepje. 

Lees meer
Ontdek meer over Watersport

Wat wil jij gaan doen?

Nog langer genieten?

Blijf dan overnachten!

Voorne-Putten biedt een scala aan kwalitatieve hotels, intieme bed & breakfasts, gezellige kleine en grote campings, bungalows en appartementen.

Of je nu kiest voor een verblijf in de sfeervolle vesting van Hellevoetsluis of Brielle, of in één van de mooie locaties bij het strand of midden in de prachtige natuur. Een verblijf op Voorne-Putten zul je niet snel vergeten!

Lees meer
Lees meer over de accommodaties