Voorne in Stelling - 13 juli 2024

Dompel je onder in de rijke geschiedenis van Voorne aan Zee tijdens Voorne in Stelling en beleef een onvergetelijke zomerdag vol avontuur en ontdekking. Op zaterdag 13 juli wordt het militair erfgoed op diverse locaties in Voorne aan Zee tot leven gebracht tijdens dit evenement.  In Hellevoetsluis is Kazerne Haerlem het bruisende middelpunt van deze historische viering. Op diverse locaties zijn re-actments, rondleidingen, lezingen maar ook voor de kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten, er is voor iedereen wat te beleven. 

De locaties van Voorne in Stelling - Waar ga jij heen?

Top 3 unieke locaties - De Biberbunker is compleet ingericht als museum, het hospitaalbunker in Rockanje opent de deuren en Kazerne Haerlem is het bruisend middelpunt.

Ontdek het Militair Erfgoed van Voorne

Voorne in Stelling is het evenement waarin het bijzondere militaire erfgoed op Voorne in het voetlicht geplaatst wordt. Door de eeuwen heen zijn er vele verdedigingswerken op Voorne aangelegd. Sommige zijn verdwenen, maar veel is er nog te zien. Speciaal voor deze dag openen bijzonder historische locaties hun deuren, geven gidsen rondleidingen en lezingen. Maar de geschiedenis komt vooral ook tot leven door spannende re-actments, demonstraties zoals het kanonschieten en de kinderactiviteiten. De activiteiten vinden plaats van 10:00 tot 17:00 uur (tenzij anders is aangegeven) en kent een verlenging op zondag bij Kazerne Haerlem met een re-actment en demonstratie door de kannoniers. 

Lees meer

Voor de Kids

Kinderen kunnen dit evenement de geschiedenis op een hun manier beleven, zo kunnen zich uitleven met de XL Katapult. Met een speciaal ontworpen schietwerktuig worden tennisballen afgeschoten richting een ring in het water. Of bouw een zo hoog mogelijke toren, met bamboestokken en elastieken. Maar het bezoeken van de forten en bunkers is natuurlijk al een avontuur op zich want deze zijn niet altijd open voor publiek. Bij de Biberbunker in Oostvoorne komt zelfs een speciale gast die vertelt over de beroemde Enigma-codeermachine. In Hellevoetsluis beelden de groep Nederland Neutraal als re-enactors, het Nederlandse leger uit van 1900 tot 1908. Ook zal een veldkeuken met een kampement te zien zijn. 

Lees meer