Winterwandeling: Duin, Strand & Winters Genot

Totale lengte wandeling: 6 km 

Parkeerplaats: Duinen van Oostvoorne (Duinzoom 14, 3233 EG Oostvoorne) 

Startpunt: De kick-off in de kou 

Start je avontuur op de parkeerplaats van de Duinen van Oostvoorne. Hier trek je je sjaal strakker en maak je je klaar voor de kou. Vanaf de parkeerplaats ga je de kruising over, langs een schilderachtige duinwoning, over het wildrooster waarna je verwelkomt wordt in het hart van de Oostvoornse duinen. Zodra je het wildrooster oversteekt, betreed je het begin van het Burenpad aan je linkerhand, waar de duinen en het bos je uitnodigen voor een wandeling door de natuur. 

  

Het Burenpad: Een oase van rust 

Eenmaal op het burenpad begint het pas echt. Dit pad is waar de natuur je verwelkomt met open armen. Het bos aan de ene kant, de duinen aan de andere kant. Er wordt wel eens gezegd dat je hier in een levend schilderij stapt, met tinten van groen en bruin die zich vermengen met het grijze van de winterlucht. En met een beetje geluk is de natuur bedekt met een laagje ijs waardoor alles er net iets magischer uitziet. Stap stevig door en geniet van enkel het geluid van je eigen stappen en de duinvogels die je al fluitend gezelschap houden.   

 

A.J. Bootpad: Tussen bos en strand 

Aan het einde van het Burenpad vind je een t-splitsing, hier gaan we rechts het A.J. Bootpad op, waar het bospad ons naar het strand leidt. Dit is waar de echte winterse elementen spelen: de bladeren ritselen onder je voeten en elke ademhaling voelt fris. Het hek dat toegang geeft tot het strand, lijkt strategisch opgesteld. Zodra je 'm doorloopt verlaat je de duinen over de laatste grote heuvel en ontdek de schoonheid van het uitgestrekte strand. 

Oostvoornse strand: Wind in de zeilen 

Stap het strand op en voel hoe de frisse wind je begroet. Het strand van Oostvoorne is levendig, zelfs in de winter, met kitesurfers die de grijze hemel kleuren met hun kunsten. Hier ben je vrij om naar het water te lopen of om je wandeling alvast te vervolgen naar de volgende stop.   

  

 

Restaurant aan Zee: Warme haven 

Na al die frisse lucht, zand en zee is het dan ook de hoogste tijd voor een warm welkom bij Restaurant aan Zee. Geniet hier van de warmte met een kop warme chocomel of koffie. Omdat de helft van de muren bestaan uit glas heb je bijna altijd een tafeltje met uitzicht over de duinen. Tenzij je ervoor kiest om op te warmen rond de open haard.  

 

Terug in de Duinen: voel de natuur

Met nieuwe energie vervolg je je tocht langs de Strandweg. Het wildrooster is je teken dat je weer de duinen induikt. Let op de dierensporen, luister naar het gefluit van vogels en voel de wind – dit is het hart van de duinen. Vaak vind je hier de grazers van dit natuurgebied: van de flinke galloway runderen- die bekend staan om hun vriendelijke karakter - of de wilde paarden die soms staan te slapen op het wandelpad. 
Aan het eind van de drie heuveltjes ben je weer bij de start van de wandeling aangekomen.  

Finish: Terugblik op een winterse dag 

Eenmaal terug bij de auto heb je een volle 6 kilometer achter de rug. Je hebt niet alleen een mooie wandeling gemaakt, maar ook nieuwe herinneringen gecreëerd. Herinneringen die je warm houden, zelfs wanneer je de winterse kou achter je laat.  

Hoog tijd dus om deze herinneringen te gaan maken. Waar wacht je nog op? De Duinen van Oostvoorne roepen je!