Samen op avontuur op Voorne-Putten

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en wat is er nu leuker om met de kinderen eropuit te gaan? Dus leg de schermen even opzij en ga samen op avontuur op Voorne-Putten! 

Tip 1: Historyland

Ga samen op avontuur, miljoenen jaren terug, naar de tijd van de dinosauriërs. Of naar de laatste ijstijd, waar je bibberend van de kou oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, holenbeer of sabeltandkat. In een voormalig, gerenoveerde boerderij uit het jaar 1947 is de prachtige historische expositieruimte van Historyland gerealiseerd in Hellevoetsluis. Onlangs is de zaal 'het Oeroceaan' geopend, waar bijzondere blikvangers te zien zijn zoals; de grootste haai die ooit geleefd heeft, een zeldzame grote tand van een enorme potvis en een indrukwekkende animatiefilm op een enorm scherm. Ook buiten in het park beleef je de historie en klim je in een MiG-2 en gevechtshelikopter, of waan je je een wetenschapper wanneer je graaft naar fossielen. 

  

Tip 2: Ontdek de sterren 

Ontdek de wondere wereld van de sterren, planeten, supernova's en nevels bij Sterrenwacht 'Tweelingen', een prachtig observatorium aan de rand van Spijkenisse. De vrijwilligers maken je wegwijs in ons zichtbare heelal. Bij helder weer is er de mogelijkheid om door de grote telescoop in de koepel te kijken. Mocht het bewolkt weer zijn, dan verzorgen ze een leuke rondleiding door de sterrenwacht. De sterrenwacht is op vrijdagavonden open voor bezoekers!

 

Tip 3: FutureLand

Dichter bij de modernste haven van Europa kun je niet komen. Ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand kun je met eigen ogen de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam zien. Ontdek vanaf het Panoramadek het fantastische uitzicht over de slimste terminals van Europa. Maak een unieke rondrit of vaartocht door de Maasvlakte 2. Ervaar hoe het is om kraanmachinist te zijn in de game 'Drop the Box'. Of neem een kijkje in onze expositie over energietransitie en ontdek hoe bedrijven nu en in de toekomst kunnen floreren met een minimale impact op het klimaat.

Tip 4: Duinen van Voorne

Ben je benieuwd naar welke dieren er allemaal leven in de Duinen van Voorne? Of wil je weten welke planten en bloemen je hier kunt vinden? Dan is het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap een mooi startpunt voor een leuke avontuurlijke wandeling door dit prachtige duingebied. Kinderen kunnen eerst in het bezoekerscentrum op leuke manier alles te weten komen over de dieren en planten die hier voorkomen. Daarna kun je samen een van de zes avontuurlijke doe-routes verkennen. Je gaat op pad met een rugzak of ontdekkingstas, gevuld met allerlei hulpmiddelen om de vragen onderweg op te lossen.

 

Tip 5: Boekenbergtour

Wist je dat er midden in Spijkenisse een echte pyramide staat? Dit is de bijzondere bibliotheek De Boekenberg ontworpen door de bekende architect Winy Maas. Wie meer wil weten over het verhaal achter de Boekenberg, kan een audiovisuele tour volgen door de bibliotheek. Tijdens deze Boekenbergtour leer je meer over de totstandkoming van de boekenpiramide, de architectuur, het bijzondere klimaatsysteem en zijn er allerlei interessante weetjes. De Boekenbergtour is te volgen via een gratis app op je telefoon of tablet. Je kunt de route samen of alleen in zo’n 45 minuten lopen. Maar je kunt je ook opgeven voor coole workshops en andere bieb activiteiten in de voorjaarsvakantie.