Fotograaf Leendert van Luik

| Martine Oudshoorn

Ontdek de magie van Voorne-Putten, door de lens van getalenteerde fotografen. Van verrassend mooie landschappen, speciale momentopnames tot sfeervolle stadsgezichten. Laat je inspireren door fotograaf Leendert van Luik uit Spijkenisse. 

Fotograaf
Leendert van Luik (78) uit Spijkenisse fotografeert al heel zijn volwassen leven; 'eerst analoog natuurlijk maar sinds 2005 met een digitale camera'. Leendert wandelt en fotografeert het liefst in het poldergebied rondom Spijkenisse. 'Ik had vroeger een drukke baan bij de Erasmus Universiteit en om mijn rust te vinden, ging ik met de camera op stap, het liefst de polder in, dat was echt mijn uitlaatklep. Helaas is dat de laatste jaren niet meer mogelijk toen ik aan één kant blind raakte'. Maar hij kijkt er met plezier op terug en heeft een enorme digitale fotobibliotheek waar ook wij soms ook dankbaar gebruik van maken. Trots is Leendert dat zijn foto's ook anderen weer inspireren, zo heeft zijn dochter er zelfs haar beroep van gemaakt. 

Favoriete Foto
Deze foto laat mooi het contrast zien tussen het stedelijke Spijkenisse en het groene poldergebied waar het door wordt omringd. Het rijp op het gras en de hooibalen met als tegenhanger de hoogspanningsmasten richting Spijkenisse. Leendert, 'de foto is genomen op 19 januari 2016, gewoon uit de hand op het juiste moment om 08.45 uur'. 

Favoriete fotospot

'Zeer de moeite waard het poldergebied rondom Spijkenisse vooral rond en langs de vele dijken. Waarom? Dit is een verdwijnend landschap. Moeten we koesteren', aldus Leendert. 

Ga jij ook graag met je camera op stap! Wij zijn altijd op zoek naar mooie beelden van ons prachtige eiland. Vind je het leuk om jouw foto terug te zien op onze website, in ons magazine of socials. Stuur ze dan op naar info@opv.nl