Fotograaf Karin de Bruin

| Martine Oudshoorn

Ontdek de magie van Voorne-Putten, door de lens van getalenteerde fotografen. Van verrassend mooie landschappen, speciale momentopnames tot sfeervolle stadsgezichten. Laat je inspireren door fotograaf Karin de Bruin uit Hellevoetsluis.

Fotograaf
Karin de Bruin noemt de vuurtoren in Hellevoetsluis haar escape plek, hij is dan ook vaak het middelpunt van haar fotografie. Ze woont zelf ook in Hellevoetsluis en was eerst een zeer enthousiaste amateurfotograaf die via het delen van bijzondere foto's op instagram opdrachten kreeg van zowel bedrijven, particulieren en zorginstanties. Maar ze is ook begonnen met het geven fotoworkshops en zo werd haar hobby haar beroep! 

Favoriete Foto
De favoriete foto van Karin is dan ook van de vuurtoren, in zachte pasteltinten, in haar woonplaats Hellevoetsluis. Ze heeft de vuurtoren al op alle mogelijke manieren en vanuit allerlei hoeken gefotografeerd. 'Ik hoopte dat het in de winter een avond heel laag water zou zijn en ook nog eens windstil. Een wens die hier niet vaak uitkomt. Bij laag water komen er namelijk stenen vrij te liggen, die ik als voorgrond wilde laten dienen. Dit moest in de winter, omdat in de andere jaargetijden de zon op een heel andere plek ondergaat. Omdat ik met mijn camera heel dicht op de stenen ben gekropen, lijken deze groter dan ze in werkelijkheid zijn. En juist hierdoor kreeg ik de foto niet in 1x scherp. Dit betekent dat ik heb moeten focus stacken. Dit houdt in dat ik het scherpste punt elke keer iets verleg. Ik werk vanaf een statief want het beeld moet in elke opname exact gelijk zijn. De foto's heb ik later in Photoshop samengevoegd. Deze techniek lijkt heel lastig maar is goed te leren. Tijdens één van mijn workshops is dit iets waar we ons vooral mee bezighouden'. 

Favoriete fotospot
Karin; 'mijn favoriete fotolocatie op Voorne Putten is het Maasvlaktestrand. Dat klinkt misschien gek, maar als je op de stranden fotografeert kun je de industrie buiten beeld houden. Je hebt prachtige duinen en enorme stranden, je hebt uitdagende plekken waar je vooral met een storm heerlijk kunt fotograferen. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je naar het strand gaat om te fotograferen. 

  • Waar gaat de zon onder. Dit is erg belangrijk, zo kun je op het strand in de winter een zonsopkomst fotograferen maar kun je dat in de zomer beter niet doen omdat dan de zon op een plek ondergaat  waar je er minder “profijt” van hebt.
  • Houd rekening met het getijde. Het mooist is het als je gaat fotograferen wanneer het laagste punt van het water net na zonsopkomst of net na zonsondergang valt. Dit betekent dat de structuren die ontstaan nog nat zijn en hier kan het licht mooi op reflecteren. Een ander voordeel is ook dat op zo’n laat (of vroeg) tijdstip er geen wandelaars meer zijn die jouw structuren kunnen kapot lopen. 
  • Nogmaals het getijde, dit keer vanwege je eigen veiligheid. Laat je niet verrassen. De zee laat zich niet door tabellen dwingen. Als je je vergist en je bent druk aan het fotograferen en je houdt geen rekening met opkomend water zou je zomaar op een stukje strand ingesloten raken. De weg terug naar het strand is dan door diepe geulen. Gevaarlijk dus.
  • Check de radar. Omdat je met name op het strand een heel eind kunt lopen is het belangrijk om te weten welk weer er aan komt. Een buitje regen is niet erg maar als er voortdurende regen aankomt wil je liever niet op het strand zijn om te fotograferen. Voor jou is het niet prettig, maar ook voor je apparatuur is het minder fijn'

 

Ga jij ook graag met je camera op stap! Wij zijn altijd op zoek naar mooie beelden van ons prachtige eiland. Vind je het leuk om jouw foto terug te zien op onze website, in ons magazine of socials. Stuur ze dan op naar info@opv.nl