Fotograaf Amanda van den Berg

| Martine Oudshoorn

Ontdek de magie van Voorne-Putten, door de lens van getalenteerde fotografen. Van verrassend mooie landschappen, speciale moment opnames tot sfeervolle stadgezichten. Laat je inspireren door fotograaf Amanda van den Berg uit Spijkenisse.

 

Fotograaf
Amanda van den Berg (47) uit Spijkenisse is freelance fotograaf, ze begon met fotograferen met haar mobiele telefoon. Na vele leuke en aanmoedigende reacties kocht ze een camera en ging ze zich verdiepen in de techniek van fotografie. Haar hobby is inmiddels uitgegroeid tot een passie voor het vastleggen van de schoonheid en kracht van de natuur, landschappen en details met haar Sony camera. Ze gaat graag op pad om het weer te fotograferen. 'Het is weer is boeiend, elke dag en elke moment is anders. Hoe extremer, hoe beter. Fotografie is een heerlijke en helende manier om rust te krijgen in je hoofd, met je camera naar buiten, de natuur in'. Ook worden haar foto's regelmatig gepubliceerd in fotografie tijdschriften en zijn haar weerfoto's te zien op TV en in de krant. Favoriete Foto's
'Het is altijd moeilijk om een keuze te maken want eigenlijk heb ik 2 favoriete foto's, maar ik heb toch gekozen voor de imposante shelfcloud nabij het Kasteeltje in Hekelingen. In de zomermaanden kunnen zich complexe onweersbuien ontwikkelen in Frankrijk en super/multicellen produceren die activeren boven Nederland en indrukwekkende structuren produceren. Dit is een zogenaamde ‘shelfcloud’. En nee, ik heb het niet droog gehouden bij het maken van deze serie. Des te indrukwekkender om de structuren van zo’n enorme shelfcloud te zien als je er recht onderstaat. 

 

Favoriete fotospot
'Ik fotografeer graag rondom het Spui. Mijn favoriete locaties bevinden zich in Hekelingen rondom ‘Het Kasteeltje’ en in Simonshaven bij het Witte Kerkje. Ik ben een natuurfotografe met een passie voor het vastleggen van (zeldzame) weersverschijnselen en wolkenluchten. Het uitzicht rondom ‘t Spui is weids, je ziet de (onweers)buien daar perfect aan komen rollen. Het landschap, het water, het Kerkje en het Kasteeltje zijn perfecte ingrediënten om prachtige composities te maken. Daarnaast ga ik ook graag naar één van de stadsparken in Spijkenisse of verken ik de dorpen in de omgeving. Uitgangspunt in mijn fotografie is altijd het vinden van het mooie licht in combinatie met details. Het perspectief geeft je het gevoel dat je zo de foto in stapt.' En Amanda was uiteraard met haar camara op pad toen in mei het noorderlicht boven Spijkenisse goed te zien was. 

Tip
'Ben je net als ik een liefhebber van indrukwekkende wolkenluchten, hou dan vooral de wolkensoorten in de gaten en kijk meerdere keren per dag eens omhoog. Ik geef op mijn fotopagina regelmatig achtergrondinformatie zodat je wolkentypes kunt leren herkennen. Wolken zijn voorspellers van het weer en zo kun je mede bepalen wanneer het een goed moment is om (vaak snel) met je camera op pad te gaan. Het type wolk bepaalt daarnaast de kans op spectaculaire zonsopkomsten/ondergangen of het ontstaan van (bijzondere) waarnemingen zoals halo’s, regenbogen of onweer. Voorne Putten biedt genoeg natuur om te genieten van het weer in al haar facetten en in ieder jaargetijde'.

 

Ga jij ook graag met je camera op stap! Wij zijn altijd op zoek naar mooie beelden van ons prachtige eiland. Vind je het leuk om jouw foto terug te zien op onze website, in ons magazine of socials. Stuur ze dan op naar info@opv.nl