Historyland Nodigt je uit..

| Karien Horsten

Geschiedenis is stoffig en saai denk jij misschien. Een bezoekje aan Historyland bewijst het tegendeel! 

Onderweg ernaar toe verklappen de dino's en de straaljager al een beetje wat je te wachten staat; een flinke stap terug in de tijd. Niet in de slechte zin van het woord. Want dit stukje land zit vol met leuke geschiedenis.  Historyland is heel goed ingericht met waterspeelplaatsen, bewegende dino's en 'zoek-zelf-een-fossiel'-veldje. Maar ook als volwassenen kom je hier aan je trekken met veel informatie en boeiende video/licht installaties die je meenemen in de geschiedenis. 

Niet voor niets is Historyland door de ANWB verkozen tot 'Top-10 uitje van Zuid-Holland'. 

 

Verken de verschillende indoor-werelden

Duik in de 'Oeroceaan' waar je bijvoorbeeld de grootste haai die ooit geleefd heeft vindt. Of wat dacht je van de 'Mamoetsteppe' waar je oog in oog komt te staan met o.a. een mammoetfamilie, een angstaanjagende sabeltandkat en een wolharige neushoorn (spoiler: dat was geen kleintje!). Boven op de zolder vind je mooie prehistorische fossielen en gereedschappen. En voor de kids allerlei leuke activiteiten om aan mee te doen of in te kruipen. 


Buiten op avontuur

Eenmaal buiten moet je niet denken dat je avontuur bijne ten einde is. Integendeel; nu begint het eigenlijk pas. Met een druk op de knop laat je hier de geschiedenis tot leven komen. Bewegende dinosaurussen, zingende monniken, you name it. Op het oorlogsveld stap je in de tijd van de Koude Oorlog met bommen, tanks en helikopters. Of maak kennis met de indrukkwekkende interactieve bunker waar je een bombardement meemaakt. 

Wandel bij lekker weer vooral ook even door en zoek het Goudzoekersdorp op. In dit houten dorp ga je op zoek naar het goudgeluk en edelstenen. Tussen een eindeloze constructie van houten 'waterleidingen' vind jij misschien wel waar je op hoopt. 

Vijf dingen die je niet mag missen

 1. De zolder

  Je loopt er bijna aan voorbij. Maar deze bonusverdieping zit tjokvol leuke dingen voor kinderen. Van een toffe tank tot een activiteitentafel en prehistorische tent. 

 2. Historygolf
  Sla je balletje door de staart van een slang, via een piratenschip of het ei van een dino. Extra leuk: de twee trekvlotten die je helpen om aan de overkant te komen. 

 3. Pilootje spelen

  Stap in een helikopter of straaljager en bedien de '300-miljoen-miljard' knopjes die je ziet en laat je gedachten met je wegvliegen

 4. Het treintje

  Historyland is groot. Groter dan je denkt. Stap snel naar binnenkomst in het treintje. Leuk, maar ook vooral handig. Want zo weet je snel wat je echt niet wilt missen. 

 5. Romeinenland
  Een beetje verscholen ligt het wel, maar als je van apenkooien houdt wil je dit niet missen. Klimmen, klauteren en een te gekke kabelbaan. Stap in de arena en waag je aan een potje touwtrekken; net zoals de sterke Romeinen dat ooit deden. 

Nog niet overtuigd?
Kijk dan snel deze Instagram Reel of klik hier voor meer informatie over Historyland.

Nog meer inspiratie?