Fun en avontuur op het water

Naast de heerlijke Noordzee heeft Voorne-Putten nog vele andere mooie waterwegen en meren om aan te relaxen, zwemmen, sporten en weg te dromen!

Oostvoornse meer
Op een prachtige locatie, tussen het Brielse Meer en de Noordzee, ligt het Oostvoornse Meer. Een recreatieplek dichtbij de haven van Rotterdam. Kijk je vanaf de noordkant van het meer dan zie je het ‘Groene Strand’, vanaf de andere kant zie je de kranen van de Maasvlakte. Dat maakt het een ietwat surrealistische plek waar mens, plant en dier zich allemaal thuis voelen. De mogelijkheden om in het gebied te recreëren zijn groot, je vindt er heerlijke stranden, kunt er fantastisch suppen, surfen en onder water zijn er allerlei voorzieningen voor de duiksport. Er ligt een heus scheepskerkhof en nog steeds worden er wrakken ontdekt. Speciaal voor duikers zijn talloze attributen afgezonken. Beroemd zijn de onderwater (Volkswagen) Kever en de 46 meter lange tunnel. Rondom het meer zijn een aantal bijzondere horecagelegenheden te vinden met heerlijke terrassen. Op diverse plaatsen kun je terecht voor de attributen om zelf het water op of in te gaan.


 

Brielse meer
Het ruim tien kilometer lange recreatiegebied het Brielse Meer is een groene oase tussen het eiland Voorne aan de zuidkant en de Rotterdamse haven aan de noordkant van het meer. De watersporter kan zijn hart ophalen met de talloze mogelijkheden zoals zwemmen, waterfietsen, waterskiën, sportvissen of alleen pootje baden. Rondom het meer ligt een mooi fietspad dat je langs de vele strandjes, haventjes, speelplekken en horecagelegenheden leidt. Met het pontje het Geuzenveer kun je lopend of met de fiets het Brielse Meer oversteken.


Bernisse
De Bernisse is een langgerekt natuurgebied aan de westkant van Spijkenisse. De acht kilometerlange rivier biedt de waterrecreant volop mogelijkheden om zich te vermaken. Gemotoriseerde vaartuigen zijn niet toegestaan waardoor roeiers, kanoërs en zwemmers in alle rust hun gang kunnen gaan. In Simonshaven kun je terecht voor het huren van een luxe sloep, visboot, kajak, waterfiets en supboard. Heerlijk genieten op het water maar ook op de oever bij de strandjes bij Abbenbroek en Simonshaven. Vlakbij de Stompaardse Plas ligt aan de Stompaardsedijk in Simonshaven een natuurspeeltuin. De klimattributen van Natuurspeeltuin Beverbos zijn gemaakt van natuurlijke materialen, er zijn modderpaden, slingerparcours, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen.Haringvliet
Het Haringvliet is een voormalige zeearm tussen Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en GoereeOverflakkee. Eind 2018 zijn de sluizen van de Haringvlietdam geleidelijk op een kier gegaan. Daarmee kunnen vissen, zoals de zalm en de steur weer tussen zee en rivier trekken. Boardwalks, speelnatuur, uitkijkpunten en een vogelspiekkoepel maken dat iedereen van de unieke natuur rond het Haringvliet kan genieten. Je kunt in deze omgeving heerlijk fietsen, wandelen, bootje huren, een hengeltje uitgooien of spelen en spetteren aan het Quackstrand in Hellevoetsluis.

 


 

Vestinghavens
Hellevoetsluis beschikt over een zestal schitterende havens met in totaal zo’n tweeduizend ligplaatsen. De havens bieden een prachtige uitvalsbasis voor watersporters die van het wijde water van het Haringvliet en de zee houden. Vanuit Hellevoetsluis is het mogelijk om, zowel via de binnenwateren als de zee, verder de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta in te varen. De jachthavens in de Heliushaven liggen in de nabijheid van een prachtig natuurgebied en de historische vesting en hebben een open verbinding met het Haringvliet. De jachthavens in het kanaal liggen op een steenworp afstand van het winkelcentrum Struytse Hoeck.