Tips van Locals

De leukste tips van bewoners op Voorne-Putten

Laat je inspireren door de locals van Voorne-Putten! Na een oproepje op facebook kregen wij ruim 50 tips binnen van enthousiaste bewoners die ook graag zelf op erop uit gaan op Voorne-Putten! We hebben er een vijftal uitgepikt en zetten ze voor je op een rijtje.

Escape Hellevoetsluis

Bij Escape Room The Cube Hellevoetsluis kun je een heel leuk Escape spel voor in de Vesting Hellevoetsluis kopen. Deze escape is een soort van speurtocht met opdrachten en raadsels met als uiteindelijk doel, zoals in iedere Escape Room, op tijd Escapen. Een leuk en leerzaam spel om samen met familie, vrienden, (klein) kinderen te doen en op deze manier kom je op alle bijzondere plekken in de vesting van Hellevoetsluis en leer je over de rijke historie.

 

Deze tip wordt je aangeboden door Yvonne Blokdijk, zij woont sinds 1998 in Hellevoetsluis samen met haar man en 14 jarige zoon.

Haven - Hellevoetsluis - Voorne-Putten
De Boekenberg - bibliotheek - Spijkenisse - Nissewaard - Voorne-Putten

Fietsrondje Nissewaard

In Nissewaard is het heerlijk fietsen, zo kun je de themafietsroute Bruggen & Bouwen fietsen, een route van 35 kilometer die je zowel langs de moderne architectuur in Spijkenisse brengt maar ook door de polders naar Zuidland. Nannie raadt aan om even af te stappen bij de prachtige bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse en het pand ook van binnen te bewonderen. Een aanrader is om halverwege de route te genieten van een overheerlijke pannenkoek bij De Pannekoekenbakker in Zuidland!

 

Deze tip wordt je aangeboden door Nannie El Eman-Bolsman.

Rond het Oostvoornse Meer

Pak je mountainbike en fiets een rondje over de ‘Dutch hills’ op het mtb parcours rond het Oostvoornse meer. Of stap op de fiets en stop voor koffie & gebak bij Zoetekoek Oostvoorne! Trailrunnen in het hele gebied rondom Rockanje en Oostvoorne is mooi! Circa 1 uur voor de zon ondergaat een rondje slufter fietsen waar je een prachtig uitzicht hebt van bovenaf.

 

Deze tip wordt je aangeboden door Alma Kanders-de Hoop, zij woont in Oostvoorne sinds 2016 en houdt van fietsen.

mountainbike - oostvoorne - westvoorne - Voorne-Putten
Geuzenveer - pont - Brielle - Voorne-Putten

Rondje Brielse Meer

Een (half)rondje Brielse meer met de fiets, met het fietspontje het Geuzenveer oversteken, langs de waterspeeltuin en Camping de Krabbeplaat, het Vrijheidsbos met blote voetenpad en een hapje drankje bij Klokshuys. Erg leuk om te doen met kinderen want je kunt overal even stoppen om te spelen, mijn kinderen van 9, 4 en 2 vonden het erg leuk. Het fietstochtje is ongeveer 15 km. en goed te doen voor onze dochter van 9, de kleinsten zaten achterop. Je kunt je zo een hele dag vermaken!

 

Deze tip wordt je aangeboden door Cynthia Pasman, zij woont sinds 2006 in Brielle.