Landelijke Sinterklaas intocht 2022
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. De Landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in 'ons' Hellevoetsluis. De intocht is zaterdag 12 november. Burgemeester Milène Junius zal Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen in de vestingstad aan het Haringvliet.

Ook dit jaar zal Dieuwertje Blok van het 'Sinterklaasjournaal' aanwezig zijn om live verslag te doen via de televisie. Sinterklaas komt met de pakjesboot de vestinghaven binnen en zal hier aanmeren om vervolgens op zijn paard Ozosnel Hellevoetsluis te gaan verkennen. 

Alle sinterklaas activiteiten op een rij

Wandelroute: Gorzen & Bastions

Ontdek de Vesting van Hellevoetsluis alvast te voet. Het is een belangrijke haven geweest tot de 19e eeuw, het rijke maritieme verleden is terug te zien aan de gebouwen. 

In 2021 bestond de haven van Hellevoetsluis zelfs 400 jaar! Lang niet zo oud als Sinterklaas, maar de vestingstad groeide na 1621 uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Nederland. 

Met deze wandelroute combineer je de prachtige natuur rondom het Haringvliet met een bezoek aan de historische vesting van Hellevoetsluis.

Lees meer
Bekijk de wandelroute

Help Sinterklaas met cadeautjes kopen!

Het zijn vaak hele drukke tijden voor Sinterklaas. Gelukkig kun je in Hellevoetsluis goed winkelen om leuke cadeautjes te kopen. Zo kun je de lieve goede Sint een handje helpen. 

Het vernieuwde winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis heeft bijvoorbeeld 130 verschillende winkels, is zeven dagen per week geopend en je kunt er gratis parkeren! 

 

Lees meer
Shoppen in Hellevoetsluis

Wat is er nog meer te doen? - Alle evenementen in Hellevoetsluis

Deze pagina zullen we blijven updaten met allerlei evenementen en informatie!