Eiland vol activiteit

De leukste plek om te verblijven vind je tussen wereldstad Rotterdam en het landelijke Zeeland: Voorne-Putten. Een gebied waar je kunt sporten, relaxen, genieten van de bijzondere geschiedenis en heerlijk kunt ronddwalen in de prachtige natuur. En dat alles slechts op een half uurtje vanaf de Randstad. Leuk voor een dagtrip maar nog leuker om je een paar dagen helemaal te laten verwennen!

Actie op het strand

Ervaar de enorme ruimte en proef de zilte zeelucht aan de ruim vijftien kilometer lange kustlijn die Voorne-Putten rijk is.  

© Piet de Kreij

Geniet van de flora & fauna

Stap uit de schaduw van het dichte bos in het droge duinzand, bekijk het dynamische kustlandschap of loop door de schorren en langs de slikoevers.

Beleef het vanaf het water

Zee, meren, plassen, kreken, kanalen; met Voorne-Putten midden in de Hollandse Delta, kom je het water overal tegen. 

Stap terug in de geschiedenis

Bunkers, molens, schepen en maritieme historie, Voorne-Putten heeft en rijke verzameling aan musea.  

De leukste vakantieplek voor jou!

Voorne-Putten, vroeger twee eilanden, wordt gevormd door grotere en kleinere plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Op slechts een half uurtje van Rotterdam wordt je verrast door de prachtige natuur en historie.

Westvoorne

Met de prachtigste stranden en unieke natuurgebieden is Westvoorne de groenste gemeente van het eiland. De Duinen van Voorne behoren tot de belangrijkste natuurgebieden van Europa.

Meer over Westvoorne
© Mike Wijnbeek

Brielle

Op 1 april 1572 heeft Brielle, met de inname door de Watergeuzen, haar plek in de geschiedenis ingenomen. De oude vestingstad en bedevaartsplaats vertelt, via de ruim 300 monumenten, het verhaal van de 'eersteling der vrijheid'.

Meer over Brielle
© Jan Maasdam

Hellevoetsluis

De vestingstad aan het Haringvliet heeft, als marine- en oorlogshaven, een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. De stad herbergt een rijke schat aan maritieme historie en heeft nog steeds een sterke binding met het water.

Meer over Hellevoetsluis

Nissewaard

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Nissewaard is een verrassende combinatie van historische plaatsen en de moderne, hedendaagse, stad.

Meer over Nissewaard
© Niels Braal
© Marlies Dekker Fotografie
© Eric Morreau

Welk pad kies jij?

Stap jij graag op de pedalen of neem je liever de benenwagen? De fiets- en wandelroutnetwerken op Voorne-Putten bieden honderden kilometers aan mogelijkheden. Fietsen langs de knooppunten brengt je op de mooiste plekken op het eiland. Via de diverse pontjes kun je ook even overwippen naar de overkant om je rondje compleet te maken.

Zowel de kilometervreters als de natuurgenieters komen aan hun trekken op de vele wandelpaden en routes. Heerlijk met de wind door je haren langs het strand wandelen, even relaxen bij de strandtent en weer verder rondstruinen in het mooie duingebied. Of wandel eens langs de architectonische hoogstandjes in Spijkenisse

Lees meer
Alle fiets- en wandelroutes

Boeren, tuinders en kwekers

© Anneke Lugtenburg

Gezond winkelen in de polder

Al fietsend door de polders van Voorne-Putten kom je ze vanzelf tegen: de boerderijwinkels, stalletjes, de melktap en de mooiste bloemen en planten. Het aanbod is groot en gevarieerd! Stap op de fiets en koop lokale verse seizoensproducten met een duidelijke herkomst.

Bij de boerderijwinkels vind je een uitgebreid aanbod van al het lekkers wat Voorne-Putten te bieden heeft. Ben je op zoek naar de beste tomaten, verse eieren en groenten stap dan af, loop het erf op en kijk wat er in de stalletjes te vinden is.

Lees meer
Ontdek de streekproducten