Hier moet je zijn!

We mogen, weliswaar voorzichtig, weer plannen maken. Voor een vakantie. Of uitstapjes. Voorne-Putten geeft je ruimte. Om te ontspannen, op te laden, jezelf te zijn, met je familie te genieten, lekker actief bezig te zijn of juist helemaal niet. Je bent van harte welkom. Met uitgestrekte fiets- en wandelroutes, prijswinnende natuurgebieden en heerlijke zandstranden verveelt het nooit.

We geven je tips om, met voldoende ruimte voor jezelf en de anderen om je heen, te genieten van ons mooie eiland. Je hoeft niet naar ‘daar’, want je vindt het allemaal ‘hier’. Hier in dit land, hier in deze regio, hier op deze plek. #hiermoetjezijn


Schotse-Hooglander-Nissewaard-Voorne-Putten

Unieke natuur

Voornes Duin, één van de duingebieden van West-Europa met de meeste planten- en diersoorten wacht op jou. Oog in oog met een grote grazer of in stilte genieten en turen vanuit de vogelkijkhut. Terwijl je geniet op het strand gaan duizenden dieren hun gang in de Voordelta. De voedselrijkdom maakt het tot een wegrestaurant voor de trekvogels. En dat slechts op een klein half uur van Rotterdam. Door de afwisseling van droog en nat, hoog en laag, zonnig en schaduwrijk voelen heel veel verschillende planten en dieren zich thuis in de natuur op Voorne-Putten, jij toch ook?

Natuur
Fietsen-Hiermoetjezijn-Voorne-Putten

Fietseiland

Fietsen tussen de gezellige stadjes en door de prachtige natuur van Voorne-Putten. Heerlijk met de wind in je haren toeren over het 300 km lange fietsknooppuntennetwerk. Ontdek de vele gezichten van eiland en ga eens een keer eilandhoppen met 1 van de pontjes. Het weide polderlandschap, de duinen en bossen bieden je voldoende ruimte om rond je heen te kijken en je eigen koers te bepalen.

Fietsen
Slapen-hiermoetjezijn-voorne-putten

Slapen

Wil je Voorne-Putten optimaal beleven? De verblijfsaccommodaties heten je van harte welkom en zorgen ervoor dat je verblijf op een prettige en veilige manier verloopt. Blijf overnachten in de sfeervolle vesting van Hellevoetsluis of Brielle, of in één van de mooie locaties bij het strand of midden in de prachtige natuur. Volop keuze dus voor een heerlijk weekendje of weekje weg.

overnachten
watersport-hiermoetjezijn-voorne-putten

Watersport

Het water is nooit ver weg op Voorne-Putten. Het Brielse Meer, Oostvoornse Meer en de Noordzee bieden een keur aan watersportmogelijkheden. De rand van het water en zee is dan ook het domein van watersporten als kite-surfen, golfsurfen, windsurfen, suppen en zwemmen. Stap in een bootje en geniet van de zee aan ruimte om je heen.

Watersport
Strand-hiermoetjezijn-voorne-putten

Stranden

De stranden op Voorne-Putten bieden voldoende ruimte voor onbeperkt strandplezier. Zowel het Badstrand van Rockanje als het Quackstrand van Hellevoetsluis zijn ideaal voor de kids die, op het langzaam aflopende strand, langs de waterkant kunnen spelen. De actieve strandbezoekers kunnen hun hart ophalen op het strand van Oostvoorne waar kiters, honden en paarden van harte welkom zijn.

Stranden
Martine Boertje

Fietsroute Voorne & Verdedigen

Thema fietsroute Voorne & Verdedigen (startpunt 23 – 43 km)

In deze bijzondere (Corona)tijd fiets ik van knooppunt naar knooppunt en over de vele dijken die het eiland Voorne-Putten rijk is.

Lees het verhaal van Martine Boertje