Stap in de natuur

Stap in de natuur

Vanwege de Corona-maatregelen kunnen we minder de natuur in. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om online te blijven genieten van onze prachtige natuurgebieden en om thuis de natuur te ondekken.


Camilla - Voorne-Putten

Ontdek het Haringvliet met Camilla

In opdracht van het Droomfondsproject bezocht Camilla een aantal keer het Haringvliet en maakte hiervan een vlog van wat ze tegenkwam. Camilla neemt je in de vlogs mee de natuur in en geeft tips voor leuke uitstapjes rond het Haringvliet en vertelt over de ontwikkelingen in het gebied.

Camilla Dreef
blauwtjes vlinders tuin ontdekkingstocht Rockanje Voorne-Putten Nicole van der Kuil

Ontdekkingsreis in de tuin

De lente lonkt en de scholen zijn gesloten. De hoogste tijd voor een ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rond je eigen huis. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben opdrachten verzameld die je in jouw eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. Al deze opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vorm geeft.

Ga op ontdekkingsreis
Ted C.J. Sluijter

Vlinders als lentebode

Vlinders profiteren van open en kruidenrijk duin.
Het gebeurt gelukkig elk jaar weer: een zonovergoten dag in de tweede helft van maart. Stiekem tikt de thermometer bijna de 20 graden aan. Grappig beeld hoor; sommigen lopen nog rond met de winterjas, terwijl een enkeling moedig in korte broek en t-shirt rondfietst!

Lees het verhaal van Ted C.J. Sluijter
Tiengemeten Hoekschewaard

Thuis de natuur in

Natuurmonumenten wil dat iederéén van de natuur kan genieten. Daarom maakten ze samen met Google negentien verschillende natuurgebieden digitaal beleefbaar via Google Street View. Om de mooiste gebieden van Natuurmonumenten in beeld te brengen, legden vrijwilligers eerder tientallen kilometers af met een speciale draagbare camera. Trek je virtuele wandelschoenen aan en wandel een rondje over het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet.

Wandel op Tiengemeten
#Groenomtedoen IVN Pixabay Voorne-Putten

#groenomtedoen

Elke dag natuur is belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar een natuurfoto, helpt tegen stress. Rust en ontspanning is, zeker in deze lastige tijd, enorm belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid.Met #groenomtedoen biedt IVN  inspiratie om corona-proof te genieten van de natuur. Veilig, vrolijk en makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren. Elke dag vind je op de website een nieuwe groene tip!

#groenomtedoen
Mark Bos - Rockanje-Vogel-Voorne-Putten

Gratis online vogelcursussen

Altijd al meer willen weten over vogels? Vogelbescherming Nederland heeft twee vogelcursussen gratis online geplaatst. Samengesteld door Nico de Haan en Camilla Dreef. Samen leren zij je op een andere manier naar vogels te kijken. Gewoon vanuit je eigen tuin! Je kunt kiezen uit de ‘Beginnerscursus Tuinvogels in Nederland’ en ‘Beginnerscursus Vogels in Nederland’.

Vogelbescherming Nederland
Martine Boertje

Op safari in de Voornse Duinen

Wat heeft safari nu met het Voornes Duin te maken zal je denken? In de ogen van onze 11-jarige dochter was het toch echt net Afrika en ja met een beetje fantasie… Op een na zomerse middag besloten wij een sportief uitstapje te maken met onze teckel in het Voornes Duin vanaf de parkeerplaats Waterbos.

Lees het verhaal van Martine Boertje

Natuur op Voorne-Putten

Toch zelf de natuur in? Houd je aan de regels van het RIVM, volg de instructies van de natuurorganisaties op, vermijd drukte en houd afstand!

Op Voorne-Putten
  • Filters
Naar boven