Hardlopen / Trailrun Voorne-Putten

Beginnende hardloper of aan het trainen voor de Rotterdamse Marathon 2020?  In de Voornse Duinen vind je talloze routes waar je fantastisch kunt trainen.

 

Voornes Duin

Kom de verschillende landschappen van Voorne-Putten ontdekken. Op een klein half uur rijden vanaf Rotterdam vind je een bijzonder duingebied ‘Voornes Duin’. In dit afwisselende gebied vind je uitgestrekte duinen, sprookjesachtige bossen, moeras, bloemrijke duingraslanden en natte valleien. Een perfecte plek waar je kunt wandelen, fietsen, ontspannen of waar je een heerlijk stuk kunt hardlopen.

Tijdens zo’n trainingssessie moet je niet raar opkijken als je oog in oog komt te staan met Galloway runderen, reeën, ander wild of een schaapskudde met een herder. Er is zoveel te zien, je vergeet de tijd en voor je het weet heb je er vijf km op zitten. In de omgeving is er voldoende parkeergelegenheid van waaruit je kunt starten.

Wil je vooraf een mooie route maken? Bekijk de website Runnermaps.nl. Je kunt de routes gratis als GPX-bestand downloaden.

Voornes Duin hardlopen
Spark Marathon - Bernisse Voorne-Putten

Waarom trainen in de Voornse Duinen?

Een training op ruwe paden, waar je moet klimmen en dalen, waar je het mulle zand en de modderige plassen moet trotseren, dwingen je om constant je houding en pasritme aan te passen. Door zo’n zogenoemde trailrun, versterk je de spieren en bewapen je het lichaam tegen mogelijke blessures. Je traint aan je snelheid, uithoudingsvermogen én verbrand meer calorieën. Een afwisseling tussen een vlakke trainingsroute en een trailrun in de Voornse Duinen dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. En vergeet jezelf niet te trakteren met een drankje bij bijvoorbeeld Restaurant Aan Zee of Restaurant de Meidoorn. Je hebt het verdiend!

Off-road hardlopen door het Voornse Duingebied

“Uitdagende Trails lopen door het bos, de duinen, over het strand of voor de echte kerels dwars door de branding, het kan echt allemaal in het Voornse duingebied.

De perfecte krachttraining voor je benen en door de diversiteit van de ondergrond zijn je pijntjes zo weer verdwenen. Goed voor je bovenlichaam vanwege het ‘balanceren’ over oneffen terrein.

Een ideale aanvulling op je (halve) marathon trainingsschema of gewoon om even lekker je hoofd leeg te maken na een week hard werken.

Echt een aanrader om een keer te proberen, maar wees gewaarschuwd… voor je het weet ben je verkocht, net zoals ik en vele anderen met mij. Het is echt een fantastisch gevarieerd gebied om al rennend te ontdekken onder de rook van de (o zo belangrijke) industrie van Rotterdam!” – Carlo uit Spijkenisse

hardlopen strand Oostvoorne Voorne-Putten
Op Voorne-Putten
  • Filters