Corona maatregelen

(Update 23-01-21) Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook op Voorne-Putten maatregelen genomen om de samenleving te beschermen tegen het virus. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we contacten tot het minimum beperken. Daarom is Nederland vanaf dinsdag 15 december tot en met 15 maart in strenge lockdown. Tevens geldt er tussen 21.00 uur - 04.30 uur een avondklok. Houd je aan de regels van het RIVM, volg de instructies op, vermijd drukte en houd afstand! Lees meer over het coronavirus en de regio Rotterdam-Rijnmond.

Blijf zo veel mogelijk thuis

Onder andere musea en theaters, pretparken en dierentuinen, casino’s en sauna’s, accommodaties voor binnensport, horeca en horecavoorzieningen van hotels zijn dicht. Vanaf 3 maart kun je bij winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels winkelen op afspraak of gebruik maken van de  bezorg- en afhaalmogelijkheden. Daarmee probeert het kabinet de contacten zo veel mogelijk te beperken. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations. Zie de complete lijst van winkels die wel geheel open zijn. Vanaf 3 maart mogen ook contactberoepen zoals kappers, nagelstylisten en tatoeëerders weer aan het werk.  

Lees meer

Regels tot en met 15 maart 2021

  • Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen
  • Ontvang thuis maximaal 1 persoon van 13 jaar of ouder 
  • Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten.
  • Dringend advies om thuis te werken
  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Jongeren t/m 26 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
  • Het openbaar vervoer is alleen voor noodzakelijke reizen
  • Boek tenminste tot medio maart geen reizen naar het buitenland en ga ook niet naar het buitenland
  • Boeken afhalen bij bibliotheken blijft mogelijk.
  • Buurthuizen blijven open voor dienstverlening aan kwetsbare mensen.

Steun horeca op Voorne-Putten

Genieten van lekker eten, maar even niet koken? Bestel dan bij één van de vele horecazaken op Voorne-Putten die in deze tijd ook maaltijden bezorgen of een speciale afhaalservice aanbieden.

Graag ondersteunen wij deze initiatieven door deze te bundelen op de door ons ontwikkelde website: www.steunhorecavp.nl. De website wordt nog steeds aangevuld! Aanmelden van horecazaken is gratis. Steun de Horeca OP Voorne-Putten is binnen 24 uur gelanceerd in samenwerking met Stormachtig.

Lees meer