Informatie over Covid-19 en de maatregelen vind je hier.

Corona maatregelen

(Update 28-04-21) Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook op Voorne-Putten maatregelen genomen om de samenleving te beschermen tegen het virus. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we contacten tot het minimum beperken. Daarom is Nederland in lockdown. Houd je aan de regels van het RIVM, volg de instructies op, vermijd drukte en houd afstand! Lees meer over het coronavirus en de regio Rotterdam-Rijnmond.

Blijf zo veel mogelijk thuis

Onder andere musea en theaters, pretparken en dierentuinen, casino’s en sauna’s, accommodaties voor binnensport, horecavoorzieningen van hotels zijn dicht. De terassen zijn vanaf 28 april open van 12.00 uur tot 18.00 uur, afhalen- en of bezorgen kan bij de meeste horeca zaken. Winkelen is beperkt mogelijk, 1 klant per 25 vierkante meter. Daarmee probeert het kabinet de contacten zo veel mogelijk te beperken. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations. Warenmarkten voor zowel levensmiddelen en niet-essentiële producten mogen open. 

Lees meer

Regels

  • Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen.
  • Ontvang thuis maximaal 2 persoon van 13 jaar of ouder.
  • Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten.
  • Dringend advies om thuis te werken
  • Volwassenen sporten alleen of met maximaal 4 personen, en alleen buiten. Jongeren t/m 26 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
  • Het openbaar vervoer is alleen voor noodzakelijke reizen
  • Blijf in Nederland. Boek tenminste tot 15 mei geen reizen naar het buitenland.
  • Boeken afhalen bij bibliotheken blijft mogelijk.
  • Buurthuizen blijven open voor dienstverlening aan kwetsbare mensen.

Steun horeca op Voorne-Putten

Vanaf 28 april mogen buitenterrassen open van 12.00 uur tot 18.00 uur. Max. 2 personen of 1 huishouden per tafel. 

Genieten van lekker eten, maar even niet koken? Bestel dan bij één van de vele horecazaken op Voorne-Putten die in deze tijd ook maaltijden bezorgen of een speciale afhaalservice aanbieden.

Graag ondersteunen wij deze initiatieven door deze te bundelen op de door ons ontwikkelde website: www.steunhorecavp.nl. De website wordt nog steeds aangevuld! Aanmelden van horecazaken is gratis. Steun de Horeca OP Voorne-Putten is binnen 24 uur gelanceerd in samenwerking met Stormachtig.

Lees meer