Corona maatregelen

Coronamaatregelen per 26 januari

De overheid heeft besloten tot (beperkt)versoepelen t/m 9 maart 2022

Houd 1,5 meter afstand. 

Alle locaties mogen onder voorwaarden open van 05.00 uur - 22.00 uur. 

Op een aantal plekken moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien, zoals in het theater, bij evenementen en in de horeca. 

In winkels mag er 1 klant per 5m2 in het pand aanwezig zijn.

Musea en doorstroomlocaties 
Een bezoek aan een museum, een pretpark of de dierentuin is weer mogelijk, Na het tonen van het coronatoegangsbewijs en men moet 1,5 meter afstand van elkaar houden.  

Kunst en Cultuur
Kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziek, toneel en dansen is weer mogelijk. Ook hier is publiek beperkt toegestaan, tot max 1/3 van de zaalcapaciteit en er wordt 1,5 meter afstand gehouden.  Het coronatoegangsbewijs is vanaf 18 jaar verplicht, zowel binnen als buiten.

Mondkapjes
Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten. Maar ook op de werkvloer. Het advies is vanaf nu om een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden.

Basisregels
Hier nog even duidelijk overzicht van de basisregels die nog steeds gelden.

Lees meer

(Update 26-01-22) Door het Corona-virus (COVID-19) zijn ook op Voorne-Putten maatregelen genomen om de samenleving te beschermen tegen het virus. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we contacten beperken. Houd je aan de regels van het RIVM, volg de instructies op, vermijd drukte en houd afstand! Lees meer over het coronavirus en de regio Rotterdam-Rijnmond.