Zon Zand Zeehond Zomer

| Martine Oudshoorn

Zoals bijna heel de zomer van 2018 gaan we weer een warme zomerse dag tegemoet, dochterlief heeft zomervakantie en we gaan samen een dagje uit! We hebben al weleens zeehonden gespot op Voorne-Putten met een goede verrekijker, maar vandaag willen we ze graag van heel dichtbij bekijken. Dit kan bij A Seal, de zeehondenopvang in Stellendam.

Foto: Niels Braal

Ik heb van tevoren op www.aseal.nl gekeken voor de openingstijden en lees dat het behoorlijk druk is met zogenaamde ‘huilers’. Heel sneu voor deze huilers maar daar komen we voor, om lieve aandoenlijke zeehondjes te zien. Bij de kassa laten we onze Voorne-Puttenpas zien en dat betekent een mooie korting van 10% op de entreeprijs. En ach ach ach wat zijn ze schattig en wat hebben ze mooie lieve grote ogen. We worden niet teleurgesteld en vinden het erg leuk om ze zo van dichtbij te zien. Je krijgt bij A Seal informatie over de zeehonden in Nederland en uitleg over de verzorging. Voor kinderen is er een speurtocht en er zijn diverse interactieve dingen te doen. Zo kun je jezelf terugzien op film terwijl je een aangesterkte zeehond vrijlaat en uitzwaait. Het filmpje ontvang je direct per e-mail en eventueel kun je deze delen op social media. Goed zwaaien hoor…! Het is geen enorme grote zeehondencrèche en langer dan een uur zul je waarschijnlijk niet bezig zijn, maar de zeehondjes zijn erg leuk en met de entreeprijs draag je ook een steentje bij aan de opvang. Na afloop konden we het niet laten om zo’n snoezig zeehondenknuffeltje te kopen, voor het goede doel!

10 fotogenieke locaties die het goed zullen doen op je feed of in je stories. Vergeet ons niet te taggen (@opvoorneputten) in je bericht. We delen graag mooie beelden ter inspiratie! 

Een bezoek aan A Seal is heel goed te combineren met een lunch of drankje op het naastgelegen terras van restaurant Zoet of Zout, maar wij kiezen voor een bezoek aan het Quackstrand gelegen aan het Haringvliet. Het is al halverwege de middag op deze bloedhete dag en ik ben aangenaam verrast dat parkeren geen probleem is en we snel een mooi plekje op het strand hebben gevonden. Het is uiteraard redelijk druk, want het geweldig leuke Aquapark Splash ligt hier ook. Wij nemen een verkoelende duik in het water en genieten al dobberend van het uitzicht op de Haringvlietsluizen, zeilboten en catamarans. Volgende keer maar een vriendinnetje meenemen want moeders waagt zich niet aan Aquapark Splash. Al hoewel, een week later lees ik in de lokale blaadjes dat niemand minder dat Robin van Persie met zijn zoontje deze leuke attractie heeft bezocht! En ja voor Robin… had ik misschien wel een uitzondering gemaakt