Op de fiets langs het Brielse Meer

Mandy Moreau

Voor kinderen is de wereld nog één groot wonder. Helaas raken we die avontuurlijke blik op het leven zelf veelal kwijt naarmate we ouder worden. Gelukkig zijn onze eigen kinderen er dan weer om ons mee te nemen op hún ontdekkingstocht en waar is dat leuker dan samen op de fiets.Spelen & Spetteren

Met mijn man Eric, zoon Luc van 2 en onze dochter Ninthe van 8 maanden fietsen we vandaag de fietsroute Spelen & Spetteren rond het Brielse Meer. Met onze Voorne-Putten pas hebben we met korting twee fijne fietsen met kinderzitjes kunnen huren bij Verhuurcentrum Brielle. We beginnen onze fietstocht in een historisch stukje Brielle en fietsen onder de Langepoort door om vervolgens midden in de polder te belanden. Onderweg stoppen we voor een bakje koffie bij Gasterij de Bollaarshoeve waar je op vertoon van de Voorne-Putten pas een heerlijke lekkernij krijgt bij je koffie of thee. We stappen weer op de fiets en knooppunt voor knooppunt ontdekken we de omgeving. Mij valt op hoe we soms mee krijgen dat we aan de rand van de industrie van de Europoort fietsen en ons minuten later weer volledig in de natuur wanen. Maar Luc ziet de wereld compleet anders, we fietsen van “eendjes!” naar “boot!” en via “speeltuin!” naar “toren!”. Zijn zusje geniet zichtbaar mee van het enthousiasme van haar grote broer, ondanks dat ze geen idee heeft wat een “toren!” is.

Fietsen - polder - Voorne-Putten
Bollaarshoeve - restaurant - Oostvoorne - Voorne-Putten

Brielse Meer

De fietsroute is 25 kilometer lang en neemt je mee langs de oevers van Brielse Meer, onderweg kom je genoeg plekjes tegen waar je op een bankje van de boten op het Brielse Meer kan genieten of waar je een verfrissende duik kan nemen in het water. Langs de route vind je ook een waterspeelplaats en kan je met een trekpontje naar een onbewoond eiland varen waar er naar hartenlust gespeeld kan worden. Omdat het weer niet echt mee zit en we spetters ervaren uit de lucht in plaats vanuit het Brielse Meer besluiten we de route niet te lang te maken.

Veerpont

Als we, langs het water fietsend, Brielle weer aan de overkant zien verschijnen is daar ineens het charmante pontje naar de overkant. Het bootje ligt stil te wachten aan de steiger, maar achter ons horen we de schipper al roepen dat hij er direct aankomt. Wederom kijkt Luc aan boord zijn ogen uit. De vriendelijke schipper laat hem graag zien hoe hij ons naar de overkant stuurt. Als het aan ons had gelegen hadden we nog wel een keertje op en neer willen varen, maar de buikjes beginnen ook wel wat te rommelen inmiddels, dus dat doen we vandaag toch maar niet.

Geuzeveer - veerpont - Brielse Meer - Brielle - Voorne-Putten
Klokshuys - restaurant - Vierpolders - Voorne-Putten

Blotenvoetenpad

In de boomgaard van de familie Klok, net buiten Brielle waar eerder al een landwinkel was, is een nieuw pannekoekenrestaurant geopend met de naam Klokshuys. Als je na het Vrijheidsbos afslaat naar rechts, een kleine detour, dan fiets je langs de fruitbomen van de familie Klok zo naar het restaurant. Als je zoals wij met de veerpont de route ingekort hebt, ben je er met de auto binnen vijf minuten, en parkeer je voor de deur. Het restaurant is sfeervol ingericht en met uitzicht op de appelbomen smaakt de pannenkoek heerlijk. Voor de kinderen is er genoeg te spelen en in de boomgaard kun je door het gras, modder en zand een Blotevoetenpad lopen. We kopen nog een appel voor thuis en stappen in de auto.

We zijn nog maar nauwelijks de parkeerplaats af als de kinderen achterin wegdommelen en we samen concluderen. Wat een leuke ochtend was dit, dit gaan we vaker doen!

 

Mandy Moreau

Mandy Moreau

Het hele jaar door een vakantiegevoel? Ik probeer het vast te houden ook als ik niet op vakantie ben. In goed gezelschap een marktje bezoeken, een terrasje pakken of wandelend en fietsend door de duinen. Naar de speeltuin met de kinderen en cultuur snuiven in een vestingstadje, keuze genoeg op Voorne-Putten!

Bekijk alle bloggers