Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Quink - De Muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck


Vocaal ensemble Quink werd in 1978 opgericht door vijf studenten van het Amsterdams Conservatorium. Vanaf het begin waren de zangers op de grote festivals te horen en kreeg het ensemble snel naamsbekendheid. Quink heeft zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot een ensemble van internationale allure. Het repertoire omvat a cappella werken van de vroege renaissance tot en met muziek van deze eeuw. De musici hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Quink is al vele jaren pleitbezorger voor nieuwe Nederlandse muziek en heeft inmiddels vele premières op zijn naam staan. Zo verzorgde Quink wereldpremières van composities van onder meer Simeon ten Holt en Daan Manneke.

In Simonshaven zal Quink een programma verzorgen rond Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), de belangrijkste componist van de Vroegmoderne Tijd, in de overgang van renaissance naar barok.

Prijzen

  • Vaste prijs€ 17,50 Deze voorstelling is ook in Serie te bestellen: alle 5 de concerten in Simonshaven voor € 75,- per persoon.
  • Betaalmogelijkheden: Online

Locatie