Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Oudheidkamer: De rijke geschiedenis van Voorne


Een interessante permanente tentoonstelling over Jacoba van Beieren, opgravingen uit het verleden, souvenirs uit Oostvoorne en de maquette van de Burcht van Oostvoorne. Ook mooie wisselende exposities in de oudheidkamer over "de Scholen in Oostvoorne en Voetbalvereniging OVV 105 jarig bestaan"  geven een indruk van het leven en de geschiedenis in vroeger tijden van badplaats Oostvoorne. 

Er is er een extra tentoonstelling gerealiseerd in de Oudheidkamer Oostvoorne. Momenteel is er een gemeentelijke herindeling in voorbereiding en zullen vanaf januari 2023 de drie gemeenten Brielle-Westvoorne-Hellevoetsluis fuseren tot de Gemeente " VOORNE AAN ZEE". Voor de Oudheidkamer een aanleiding om even stil te staan bij de geschiedenis van de dorpen Rockanje en Oostvoorne/Tinte en dan bekeken vanuit de belangrijkste mensen die een dorp rijk is nl: "DE BURGEMEESTERS DOOR DE JAREN HEEN".

Ook te bewonderen " herinneringen aan middenstanders uit vervlogen tijden" en enkele prachtige aquarellen van bekende plekjes geschilderd door dhr C Spreeuwenberg.

Prijzen

  • Gratis Een kleine bijdrage is welkom.

Locatie